På gång i januari februari

Precis som Gert skrev i inlägget 17/1 har vi mycket på gång nu under våren.
Efter utdelningen av broschyren om projektet till skolbarn i Mariestadskommun är det många enskilda barn och lärare som har hört av sig. Vi arbetar för fullt med att samordna barn och grupper med lämpliga konstnärer/utställare i båda delprojekten.
Den 23/1 hade vi möte med lärare från Högelidsskolan i Mariestad och tillsammans med dem har vi nu ansökt om bidrag från Kulturrådet och Skapande skola för hösten 2012. Detta känns extra roligt eftersom flera barn från skolan har ringt och varit intresserade av att delta i projektet.
Vi arbetar också med att anpassa hemsidan mot vårt projekt.
Vi har också fortsatt kontakt med kulturchefen, och kultursamordnaren i Mariestad om hur vi kan samverka mellan kommunen och panncentralen under projektet. 

Under slutet av december och början av januari har jag även förankrat projektet med konstnärerna som kommer att ställa ut i panncentralens utställningslokal under året. Första utställningen som barnen kommer att curatera är Hélene Wihlborg och Mia Branzells utställning, under första veckan i maj. Det blir en form av förstudie, där det finns möjlighet att utprova de konstpedagogiska metoderna. Till sommaren och sensommaren kommer olika barngrupper att curatera Johannes Neilsens bronsskulpturer och Jesper Blåders måleri. Det är fantastiskt med alla positiva konstnärer som tycker att ungas tankar är viktigt och vill medverka i projektet!

Kategorier: