Invigning av vårens skulpturer

Den 7e juni hade vi invigning av vårens alla skulturer

Fotogruppen har arbetat med temat min stad, resor, miljö. Redovisning sker i form av tryck på flaggor samt bildvisning på Panncentralen. I parken har trycken varit populära så att de har blivit hemtagna av någon/ra. De återstående flaggorna finns på galleriet.

Elever från Tunaholmsskolan har arbetat i grupper under våren. Konstnärlig handledare har varit fotograf och filmare Linda Hofvander.

 

 

 

Vid Stockholmsvägen har Marinteknik, Vadsbogymnasiet placerat sitt lokala uttryck. Tio elever har under våren tillsammans med sin konstnärlige handledare Tomas Larsson en ca tre meter hög skulptur i glasfiber.

 

 

 

I parken vid kyrkan står igelkotten Bertil som en grupp elever från Lockerudsskolan tillsammans med konstnärliga handledare Tobias Andersson och Gert Winberg. Förmodligen Sveriges största igelkott som är 2,5 meter och ett träd som är nära 6 meter högt.

 

 

 

Sist men inte minst så har en grupp elever gjort en nalle i betong. Konstnärlig handledare är Tony Abrahamsson. Denna Nalle är 2,5 meter hög i sittande ställning. Eleverna har hand för hand lagt på ca 700 kg betong med ett färgat ytskickt.

 

 

 

Efter invigning som ett hundratal elever och vuxna deltog i så stod grillmästare Håkan redo med korv och bröd och coca cola till alla som ville ha.

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Mariestad och Panncentralen galleri där allt finns att beskåda. En vacker blomsterpark att njuta av och på galleriet internationell samtidskonst i textil, bronsskulpturer, silversmycken, och en exklusiv skulpturform som också är en livsfilosofi.

 

 

 

 

Kategorier: | |