Barn som curator

En Curator är den person som formar själva utställningen. Ger konstverken i rummet sina uttryck. Denna gång var det flera curators, sex barn i åldern fem  till tio år som hänger om Johannes Nielsens utställning. Allt är nedplockat när barnen tar sig an uppgiften. Men först går vår handledare Jane Rosenlind igenom och samtalar med barnen om konsten.

Här har barnen börjat ge uttryck för vilka objekt de vill arbeta med. Nästa steg blir var i rummet de ska stå. Det blir många förhandlingar då viljorna ibland är tydliga. Då får man börja om från början och låta processen ta sin tid.

Barnen gör allt arbete även om de får hjälp med vissa saker. Här har de börjat med att spika för att hänga upp ett grafiskt blad.

 

Hårt arbete, ja då måste mer energi till. Här en välförtjänt fruktfika i parken.

 

 

Efter fika så fortsätter arbetet med att hänga utställningen. Barn som curator är ett grannlaga arbete och tar sin tid.

 

I en av pauserna tar sig barnen tid till att undersöka resten av utställningarna på Panncentralen. Här får barnen berättat hur Mechthild gör sina textila verk med inslag av återvinningsmaterial av projektledare Gert Winberg.

Barnen bjuder in till vernissage klockan 15 med spett av jordgubbar,melon och juce. Jane presenterar barnen inför föräldrar, mor- och farföräldrar och andra besökare. Barnen  har gjort en katalog som berättar deras tankar kring olika verk.

Ett stort tack till alla medverkande!

Hur utställningen är idag? – Välkommen på ett besök!

Den bilden visar vi först vid ett annant tillfälle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier: | |