Kulturdagar i Mariestad

Unga Panncentralen har lördag som de ungas upplevelsedag med  lilla konstrundan och på eftermiddagen korv med bröd Knazter o Knaz två gycklare med eldshow som specialité samt trolleri. Ca 500 barn och vuxna kom för att uppleva.

Efter show så är det ballongsläpp och tändning av marschaller.

Sammanlagt kom ca 1100 besökare till Panncentralens aktiviteter under kulturdagarna, fredag – söndag.

 

 

 

 

Ekhamraskolans 8e klass har i sin hemkunskap format ett fördjupningsprojekt kring kost och hälsa. Det blir en fördjupning i tallriksmodellen i pyramidform, som eleverna arbetat med ställning och klädd med de olika näringsämnen som modellen innehåller. Klassen har även varit i kontakt med handlare i stan som ICA kvantum och Coop Extra som sponsrat med frukt och grönt. Proteinerna målades på canvas.

Ekhamraskolan har ett pågående projekt inom Unga Panncentralen att skapa en skulptur i glas där Glaskonstnär Ann Lönn är konstnärlig handledare. Vi får anledning till att återkomma med mer information längre fram.

Väl mött i Mariestad, där det är där det händer…

Kategorier: | |