Fotografi i gränslandet mellan stad och periferi 7/5 – 29/5

Pontus Kyander, Sydsvenskan ger omdömet ”Eriksens utställning är en lysande liten kristall i höstmörkret. Ett renhetsbad i ljus och strukturer, befriat från folk och andra tillfälligheter. Så här ser världen ut en morgon när du vaknar, och alla andra är borta.”

Utställningen på Panncentralen visar fotografi i större format, samtliga analoga, ramade verk. Bilderna är tagna under arbetsresor runt om i Norden. Övriga fotografier har olika mindre format.

Marthe  Aune Eriksen född i Norge 1975 är utbildad vid Konsthögskolan i Oslo, varifrån hon utexaminerades år 2003. Hon har en rad separat- och grupputställningar bakom sig, har genomfört offentliga gestaltningsuppdrag, är offentligt representerad och har mottagit en rad större stipendier, bl.a. från Konstnärsnämnden, Malmö Konstmuseum och Hasselbladsstiftelsen. Eriksen är bosatt och verksam i Malmö.

03_Jordhamn_MAE

Kategorier: | | |