Monica Gallon -Konstnär

Att göra textila bilder och fria broderier är för mig som att måla. Att lägga transparenta tyger på varandra ger skiftningar. Bilderna får djup och skugga. Det är ett långsamt arbete och jag har under 30 år som bildkonstnär lärt mig att processen gör det mödan värt. Den gemensamma nämnaren är att det motivmässigt handlar om relationer, människor och materialmässigt om strukturer. Jag strävar efter närheten och innerligheten i skapandet och det jag vill berätta.

Monica Gallon

Ni hittar mig även på Facebook Konstnär Monica Gallon

MonicaGallonPCMonica GallonMonica Gallon

Aktuellt

Monica Gallon

Jubileumsutställning Panncentralen 15 år Panncentralen Galleri-Konstförening. 7 nov-29 nov. Ann Lönn- Glas, Birgit Backman -Grafik, Monica Gallon -Textil. Öppettider: kl.12.00-16.00

Min klänning som ingått i Scenkonst Quinnas projekt 'Jag bestämmer' och jubileumsutställningen på Panncentralen lånas nu ut till Stora Scenkonstgalan 2015 på Stora Teatern i Göteborg. Den ska ingå i ett performance av Catharina Gallon.

Min klänning som ingått i Scenkonst Quinnas projekt ‘Jag bestämmer’ och jubileumsutställningen på Panncentralen lånas nu ut till Stora Scenkonstgalan 2015 på Stora Teatern i Göteborg. Den ska ingå i ett performance av Catharina Gallon.